FOLİKÜLER ÜNİTE EKSTRAKSİYON (FUE) TEKNİĞİ
Saç Ekimi :
Kafada bir kesi yapmadan, iz bırakmadan greftlerin tek tek özel bir aletle alındığı saç ekimi yöntemidir.Donör alınacak alandaki saçlar kısaltılır, bölgeye lokal anestezi uygulanır, çapı 1 mm olan igneler ile greftler çıkartılır. Bu greftleri saçsız ya da seyrek saçlı alanlara açılmış olan kanallara yerleştirilir. Ekip gerektiren ve nisbeten daha uzun süren bu yöntem ile 3000-4000 grefte elde edilebilmektedir.
Saç Ekimi :
FUE tekniği
Dikiş atılmayan, ensede iz bırakmayan, greftlerin çıkarıldığı alanlarda birkaç günde iyileşmesi, işlem sonrası kılların alındığı alanda his kaybı yaratmamasıdır. Kişi saçlı derisinde yeterli verici alana sahip değilse, diğer uygun vücut bölgelerinden kıl kökleri alınabilir. Kaş, sakal ve bıyıkların da oluşturulma olanağı vardır.
FUE tekniğinin dezavantajları ise Fue yöntemi Fut’a göre daha uzun sürmektedir. Tekniğin daha zahmetli ve zaman alıcı olması nedeniyle maliyet de daha fazladır
Foliküler Ünite (FUT) Tekniği
Saç ekimi tekniklerinin tarihsel gelişimi sonrasında punch greft ve minigreft tekniğinin yerini alan foliküler ünite transplanrasyonu tekniğidir. Saçlar vücudumuzda bir, iki, üç ve dört telden oluşan gruplar şeklinde bulunur ve büyürler. Doğal olarak oluşan bu saç gruplarına “foliküler saç üniteleri” adı verilmiştir. Bu üniteler saçlı deride düzensiz bir şekilde dağılmışlardır. Saç ekimi için, donör (verici) alandaki foliküler üniteleri saçsız alanlara nakletmeye “foliküler ünite transplantasyonu (FUT)”adı verilir.
Greftlerin birbirine bası yapma olasılığı diğer (sagital ) metoda göre daha düşük olduğundan sık yerleştirme olanağı sağlar. Bu şekilde mümkün olan en küçük greftler açılan kanallara ekilir. Kanalların küçük olması nedeniyle yara iyileşmesi hızlı olur; iz veya deride deformite kalmaz. Kişinin donör alandaki saç sıklığına bağlı olarak 2000-3000 adet greft tek seans FUT operasyonunda ekilebilir. İşlem sonunda ensede kalınlığı 1.5 – 2 mm. olan yara izi kalır.